|
ROSA SALVATGE_La rosa salvatge és probablement la flor més popular del món. Hi ha més d'un centenar d'espècies de rosa salvatge; la majoria provenen de l'Hemisferi Nord, pel seu clima càlid. La Rosa canina, la primera de totes les roses, ha estat utilitzada moltes vegades com a símbol de la vida, de l'ànima, del cor i de l'amor. El nom de la rosa prové del grec rodon, que significa 'vermell'.Segons la mitologia, la rosa era blanca fins que Afrodita, corrent per salvar-se i mig morta, va protegir Adonis, i ferida per les espines de la rosa va tacar de sang els seus pètals blancs. Des de llavors, la rosa és la flor d'Afrodita i la seva simbologia és la regeneració. L'oli de la rosa salvatge, ric en àcid linoleic, té propietats curatives, hidratants i suavitzants. De la mateixa manera, forma una pel·lícula protectora sobre la pell que ajuda a regenerar les cèl·lules i retorna a l'epidermis una suau textura. A més el fruit de la rosa salvatge té una gran quantitat de nivells de vitamina C que reparen les fines línies d'expressió i les taques de la pell.
IOGURT_El iogurt ha estat utilitzat com a bàlsam per després del sol a Grècia i altres països europeus i asiàtics. Segons estudis realitzats, s'ha comprovat que el iogurt és font de longevitat en les persones que viuen a les muntanyes dels Balcans. A part de ser un element molt saludable dins de la nostra dieta, el iogurt és un meravellós producte cosmètic. A Korres Natural Products decidim utilitzar el greix comestible del iogurt grec, el qual coneixem, per obtenir-ne la rica textura i el valor nutricional. La idea de crear productes amb iogurt prové de la finalitat d'aprofitar les seves impressionants propietats. El nostre primer producte elaborat a base de iogurt va ser el Gel refrescant per després del sol, amb una suavitat i un efecte hidratant sobre la pell increïbles. El següent pas en aquest camí ha estat presentar la Crema de Iogurt i la Màscara de Iogurt, per a pells grasses i deshidratades. Ara ja hem presentat, també, la Mantega corporal de Iogurt, crema extrahidratant per a les pells seques.Concretament com a font natural de lactosa, proteïnes, minerals i vitamines incrementa els nivells d'hidratació a les capes superiors de l'epidermis i suavitza instantàniament els casos d'èczemes.
CODONY_El codony és una fruita molt popular a Grècia, on es fa servir per preparar unes delicioses postres. És una fruita acaramelada d'excel·lent qualitat, conservada en el seu propi almívar. Són unes postres extremament dolces típiques de Grècia, tant a la ciutat com al camp. Se les anomena dolç de cullera, ja que per la seva dolçor només es poden menjar amb cullera. El codony és daurat quan madura, i el seu aspecte és un entremig de pera i poma. És una fruita de maduració tardana, i es pot trobar a les botigues durant l'hivern. La seva aroma és afruitada i especiada, mentre que el seu sabor és una combinació de dolçor i amargor. A part de tenir un gust saborós i nutritiu, l'arbre del codony floreix de manera esplèndida com un gran arbust de roses en flor. Hi ha moltes llegendes relacionades amb l'antiga mitologia grega i moltes estàtues on els fruits del codonyer són presents. També n'hi ha representacions als mosaics i les parets pintades de Pompeia.
En la Grècia clàssica es considerava el codony símbol de fertilitat, amor i felicitat, i per tant era dedicat a Venus, la deessa de l'amor que normalment apareix representada amb un codony a la mà dreta. El codony apareix en escrits grecs del 600 aC com a element del ritual de les cerimònies de casament. Es deia que augurava dolçor i dies deliciosos a les persones casades. La Mantega corporal de Codony de Korres té propietats antiinflamatòries, nutritives i curatives. A més, és ideal per a la pell estressada i esquerdada.
GIRA-SOL_"No amagar-se mai del sol_ un protector natural del color" El gira-sol (Helianthus annuus L) és una planta anual que pertany al gènere Asteraceae i creix a zones assolellades i caloroses. El nom de la planta radica en el fet que la flor segueix el moviment del sol al llarg del dia per així exposar-se deliberadament a una major radiació que altres espècies. Aquesta senzilla observació, juntament amb el fet que s'han trobat llavors de gira-sol de 500 anys amb una excel·lent capacitat de germinació, va portar a la conclusió que els pètals i les llavors de la flor devien posseir un sistema de protecció cel·lular especialment eficaç contra els efectes nocius del sol. L'estudi meticulós del gira-sol va començar a partir d'aquest raonament. De fet, s'ha demostrat que l'extracte alcohòlic del gira-sol, ric en polifenols estabilitzats, és un devorador excepcionalment eficaç dels radicals lliures causats per la radiació UV. Les proves clíniques van confirmar les propietats dels gira-sols com a part de tractaments tant preventius com reparadors. Més concretament, en ser utilitzats en productes capil·lars en la concentració recomanada, l'extracte de gira-sol disminueix en un 70% la formació de radicals lliures provocats pels rajos UV, mentre que com a ingredient terapèutic, demostra tenir una eficàcia del 100% contra els radicals lliures ja existents. L'extraordinari comportament del gira-sol es deriva de les excepcionals propietats antioxidants dels polifenols. Si es compara amb d'altres antioxidants usats tradicionalment, com la vitamina E, demostra ser un 300% més eficaç. |